ما بیش از 50 سال سابقه و تجربه در بازار آهن و فولاد داریم.در شهرهای تهران، اصفهان، همدان و تبریز دفاتر فروش فعال داریم. 1000نفر پرسنل حرفه‌ای در مجموعه دفاتر ما فعالیت می‌کنند.نمایندگی انحصاری اره های نواری کسمک ترکیه در ایران هستیم.

تماس با ما

با ما در تماس باشید.

شهرک صنعتی محمود آباد- خیابان ۲۶ غربی- ماشین سازی سنگ برابا

رنگ استاتیک

رنگ الکترواستاتیک یکی از پرکاربردترین و پراستفاده‌ترین‌ها در دنیای صنعت است. از کوره‌ای با ذرات ریز و خشک رزین ساخته شده است که بار مغناطیسی دارد. همین موضوع سبب می‌شود که چسبندگی آن به متریال مورد نظر بیشتر شود. علاوه‌برآن در دسته‌بندی رنگ‌های پیشرفته به‌حساب می‌آید که می‌توان آن را به‌عنوان رنگ سنتی استفاده کرد. البته روش‌های مختلفی برای استفاده از این رنگ الکترواستاتیک، مزایا رنگ الکترواستاتیک، رنگ پودری الکترواستاتیک، کوره رنگ الکترواستاتیک وجود دارد.

رنگ الکترواستاتیک چیست؟

رنگ الکترواستاتیک را باید رنگی صنعتی دانست که اولین بار در دهه 60 و 70 میلادی ساخته و در آمریکا و انگلستان مورد استفاده قرار گرفت. الکترواستاتیک ها به علت چسبندگی بهتر معمولا در رنگ آمیزی انواع سطوح فلزی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از موضوعات قابل توجه در مورد رنگ استاتیک به ساختار آن بر می گردد. این رنگ‌ها معمولاً دارای ساختار پیش گرما، پس گرما، مشعل پاش و همین‌طور مادون‌قرمز هستند. ضمن این که در روش‌های مختلف، ساخت آن با هم متفاوت است و در نهایت پروسه اجرا نیز به طبع کمی تفاوت دارد. رنگ الکترواستاتیک مایع و پودری بیشترین نوع استفاده از این رنگ را به خود اختصاص داده اند. در نهایت بسیاری از خودروها نیز امروزه بر اساس ساختار رنگ الکترواستاتیک رنگ آمیزی می شوند.

آشنایی با روش‌های رنگ‌آمیزی الکترواستاتیک

به‌طورکلی چهار تکنیک جهانی برای پاشش رنگ الکترواستاتیک وجود دارد که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم. اولین روش به نام پیش گرما شناخته می‌شود. البته این روش‌های رنگ در دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرند. اما ما از نظر استفاده در ایران نیز در خصوص آن‌ها صحبت خواهیم کرد. این مطلب می‌تواند برای شرکت‌هایی که قصد توسعه فناوری‌های رنگ‌آمیزی و پردازش‌های سریع را برای تولیدات خود دارند می‌تواند راهنمای خوبی باشد. ضمن این که این روش‌ها معمولاً در تمام دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرند.

روش پیش گرما رنگ الکترواستاتیک

در این روش نخست قطعه‌ای که قصد رنگ‌آمیزی آن را داریم. حرارت دریافت کرده و سپس برای رنگ‌آمیزی با ساختار اسپری آماده می‌شود. پس از آن رنگ‌آمیزی به این شیوه ویژگی‌های خاصی دارد که برخی از آن‌ها شامل این موارد می‌شود. در این روش سطح چسبندگی رنگ الکترو استاتیک فوق‌العاده بالا است و رنگ به بهترین حالت در مقابل خراش، کنده‌کاری و همین‌طور جداشدن از خود مقاومت نشان می‌دهد. ضمن این که خراشیدگی و مقاومت تنها در صورتی ایجاد می‌شود که یک عامل الکتریکی یا شیمایی وارد کار شود. این روش جهت رنگ کردن قطعات کوچک مورداستفاده قرار می‌گیرد و معمولاً پیچیدگی قطعاتی که براین‌اساس رنگ می‌شوند فوق‌العاده زیاد است. درصورتی‌که شرکتی قصد گارانتی کیفیت رنگ‌آمیزی خود را داشته باشد و بخواهد رنگ الکترواستاتیک به آن روش پیش گرما پیشنهاد می‌شود.

ضخامت رنگ الکترواستاتیک

ضخامت رنگ الکترو استاتیک به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل موارد زیر است:

  • نوع رنگ های مورد استفاده بسیار مهم است. به طوری که رنگ هایی که گران روی بیشتری دارند، ضخامت بیشتری ایجاد می کنند.
  • فاصله بین ابزار الکترواستاتیک و قطعه بسیار قابل توجه است. به طوری که هر چه فاصله کمتر باشد پوشش دهی و ضخامت رنگ استاتیک نیز بیشتر می شود.
  • هر چه ولتاژ بالاتر باشد ضخامت پوشش های الکترواستاتیکی نیز افزایش می یابد.
  • هر چه سرعت اعمال رنگ بر روی سطح قطعه مورد نظر بیشتر باشد بدیهی است که از ضخامت رنگ استاتیکی می کاهد.
  • علاوه بر موارد ذکر شده هر چه شرایط محیطی نامناسب تر باشد بر روی ضخامت رنگ الکترواستاتیک تاثیر بیشتری می گذارد. دمای بالا ضخامت را کمتر و رطوبت بالا پوشش را ضخیم تر می کند